Lager wissel generator op locatie 1400 kVA

lager-wissel-generator-op-locatie

Om uw generator in topconditie te houden is het belangrijk dat de conditie van uw generator actief gemonitord wordt. Dit kan bijdragen aan onnodige stilstand en het voorkomen van uit slecht- of- te weinig onderhoud voortvloeiende schades. Regelmatig verrichten wij lagerwissels. In deze blog post meer over een lager wissel van een generator op locatie.

Bij het actief monitoren van de conditie van een generator worden verschillende inspecties verricht. Denk hierbij aan trillingsmetingen, het meten van de isolatieweerstand van de stator, rotor, de opwekker rotor en het opwekker veld. Verder wordt voor zover mogelijk gekeken of er geen oxidatie op de wikkelingen is ontstaan en ook kan de generator bij belaste beproeving op thermische conditie worden gemonitord.

Uit conditie monitoring voortvloeiende actiepunten worden na goedkeuring van de klant zo snel opgepakt.

De lagers van de generator bleken bij de conditie monitoring sterk verslechterd ten opzichte van de vorige inspectie. Aangezien de isolatie waarden van de generator nog goed waren, is in overleg met de klant een lager wissel van de generator op locatie uitgevoerd. Hierbij zijn zowel het DE (drive end) lager als het NDE (not drive end) lager vervangen. Uiteraard worden de lagers gesmeerd met het lager vet dat geschikt is voor de machine, door de klant al gebruikt wordt of aanbevolen wordt door de fabrikant. Wij kunnen lagers (na)smeren met ieder gewenste lagervet soort. (Mits deze geschikt is voor uw machine.)

Gereedschap aanhanger voor specialistisch werk op locatie

Uiteraard zijn de service bussen van onze vakbekwame service engineers voorzien van de meest benodigde gereedschappen en onderdelen voor het verrichten van onderhoud en het verhelpen van storingen. Voor het uit- en- inbouwen van generatoren en het wisselen van lagers op locatie, hebben wij een speciale gereedschap-aanhanger ingericht. Hierin zijn hef- en- hijsgereedschappen aanwezig. Ook de benodigdheden om koppelingen op locatie te demonteren/ monteren zijn aanwezig en uiteraard de gereedschappen om lagers te kunnen demonteren en monteren.

Meer informatie over service op locatie is te vinden op deze pagina.