Elektromotoren

Elektromotoren zijn in veel soorten en maten te krijgen. Hofstede Techniek is toeleverancier van gelijkstroommotoren en draaistroommotoren voor industriële doeleinden. Onze elektromotoren voldoen aan veel gestelde Europese normen. Een elektromotor kunt u van 0,06 Kw tot 22 Kw direct in onze webshop bestellen.

Elektromotoren

In onze webshop vindt u elektromotoren met een bouwgrootte van IEC 56 tot en met IEC 200. De kleinere motoren zijn uitgevoerd in een aluminium behuizing waar grotere motoren in een gietijzeren behuizing. Ter uitbreiding van onze dienstverlening hebben wij in 2016 de verkoop van elektromotoren, reductoren, frequentieregelaars en schakelaars van W. Diender uit Venray overgenomen. Als het gaat om elektromotoren leveren wij zowel ac-motoren als dc-motoren. In onze webshop vindt u onze draaistroommotoren. Deze zijn verkrijgbaar als 1-fase en 3-fase motoren.

Éénfase elektromotor
Onze éénfase 1-fase motoren zijn voorzien van een aanloop en bedrijfsschakeling. Daarmee is een hoog aanloop- en bedrijfskoppel aanwezig. De 1-fase motoren van Hofstede Techniek kunnen geleverd worden met voet- en/of flensbevestiging.

Driefase elektromotor
De enkeltoerige 3-fase draaistroommotoren, zijn leverbaar in een twee-, vier,- zes-, of achtpolige uitvoering. De standaard spanning van deze elektromotoren bedraagt voor motoren tot en met 3Kw 230/400 Volt met een frequentie van 50Hz. Voor motoren vanaf 3Kw geldt een spanning van 400/690 Volt met een frequentie van 50Hz. Wenst u een motor op een afwijkende spanning? Hofstede Techniek gaat geen uitdaging uit de weg, raadpleeg onze specialisten voor meer informatie omtrent de mogelijkheden. Ook uw driefasemotor is leverbaar met secundaire flenzen B5, B14A en B14B.

Voor toepassingen waar de standaard afdichtingsgraad niet volstaat, kunnen motoren tegen meerprijs worden uitgevoerd in IP56. Ook beschikken wij over de mogelijkheid een stilstandsverwarming of PTC voor u in te bouwen. Onze servicemonteurs plaatsen uw elektromotor(en) graag bij u op locatie.

Zoekt u een motor in een groter formaat of met meer vermogen? Neem contact op om uw wensen te bespreken.

Onderhoud elektromotor

Voorkomen is beter dan genezen. Door uw elektromotoren goed te onderhouden, in een preventieve vorm van onderhoud, kunt u zonder uw business stil te hoeven leggen, de levensduur van uw machines vergroten. De overgang van curatief naar preventief onderhoud vergt een doordachte planning en ervaring op het gebied van het voorkomen van storingen. Wij denken graag met u mee, hoe uw bedrijfsprocessen zo goed mogelijk op gang gehouden kunnen worden en het onderhoud plaats kan vinden op de momenten dat dit het beste uit komt.

Hofstede Techniek registreert haar bevindingen in een overzichtelijk servicerapport die u na afloop van inspecties, onderhoud en reparaties ontvangt. Daarmee kunnen resultaten van periodiek onderhoud worden vergeleken.

RVS ElektromotorenRVS elektromotor

In de voedingsmiddelen industrie worden strenge eisen gesteld aan veiligheid. Hofstede Techniek levert hiervoor speciaal ontwikkelde elektromotoren met een RVS behuizing. Motoren voor de voedingsmiddelen industrie worden blootgesteld aan natte en bacterie gevoelige omgevingen. De rvs motoren in het assortiment van Hofstede Techniek zijn hierop afgestemd. Met een ronde behuizing die glad is zijn deze RVS motoren in veel gevallen bijzonder geschikt voor de voedingsmiddelen industrie. Vuilophoping wordt tot een minimum beperkt door de goed doordachte vormgeving van onder andere de klemmenkast en de lager schilden. De elektromotoren met een roestvast stalen behuizing zijn standaard voorzien van een PTC.

Bekijk onze snel leverbare motoren

 

B3 (Voet)

 

 

B14A (flens)

 

 

B3B14A (voet/ flens)

 

 

B14B (flens)

 

 

B3B14B (voet/ flens)

 

 

B5 (flens)

 

 

B3B5 (voet/ flens)